Over de Peddemoeek

De Peddemoeek is een duikvereniging met zo'n 140 leden. We hebben 15 instructeurs die vrijwillig de opleidingen verzorgen. Wij zijn geen duikschool, maar een vereniging waar binnen de leden dezelfde passie hebben: duiken!

Het verenigingsleven staat bij ons hoog in het vaandel. Op zaterdagavond worden de trainingen gegeven in subtropisch zwembad De IJzeren Man in Weert tussen 17.15 en 19.45 uur. Ons clubhuis "De Peddemoeek" is gebouwd in 2002/2003, grotendeels door de leden zelf. Het clubhuis is bedoeld voor het geven van theorielessen, vergaderingen en bijeenkomsten. Natuurlijk wordt het gebouw ook gebruikt voor andere sociale clubevenementen zoals het commissiefeest, sinterklaasavond en de zomerbarbeque.

Ons clubhuis is op zaterdag geopend van 17.30 tot ± 21.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen dan de sociale contacten aangescherpt worden, waaruit in het verleden menige hechte vriendschap is ontstaan. In de kelder van het clubhuis worden de duikflessen van onze leden gratis gevuld, van 17.30 tot 18.30 uur, met een eigen compressor. En zoek je een buddy om te gaan duiken? Ook dan is ons clubhuis de ideale plek om met iemand af te spreken.

Tijdens de buitenwateropleidingen wordt er op zondagmorgen gedoken in de Boschmolenplas in Panheel. In overleg kan dit ook op een ander tijdstip.

Binnen onze vereniging worden regelmatig duikevenementen gehouden voor jong en oud. Aan de eerste en laatste verenigingsduik van het duikseizoen (april-oktober) wordt een extra tintje gegeven, met Pinksteren gaan we naar Zeeland en er worden regelmatig duikreizen georganiseerd. Vanzelfsprekend zijn partners en kinderen van harte welkom. Duiken/snorkelen is voor iedereen van 8-80 jaar. Voor de allerkleinsten hebben we "Plonsgroep de Koelekupkes". Vanaf 8 jaar kun je starten met snorkelen en maak je kennis met perslucht tijdens onze jeugdopleiding Scubadoe. Vanaf 14 jaar kun je beginnen met je 1* duikbrevet (NOB/CMAS). Ben je naast duiken ook nog geïnteresseerd in onderwaterhockey, dan is dit ook mogelijk bij de Peddemoeek.

Heb je vragen of weet je niet of duiken wat voor je is? Schroom niet maar neem contact met ons op. We laten je graag zien wat we op zaterdagen doen en wat jouw mogelijkheden zijn! 

divider-duiker-witte-achtergrond