Jeugdopleiding (vanaf 8 jaar)

Leren snorkelen en duiken
Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-programma van de NOB kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, voordat ze de opleiding voor het 1*-juniorbrevet kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

Snorkelopleiding
De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haal je een diploma. 

Persluchtopleiding
De persluchtopleiding bestaat uit verschillende niveaus, die in het zwembad plaatsvinden. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

Meer weten?
Wil je meer weten over de ScubaDoe-jeugdopleiding? Neem een kijkje op de speciaal ingerichte ScubaDoe-website of neem contact met ons op!

logo-nob-scubadoe-art

1*-Juniorbrevet (vanaf 12 jaar)

 

Kinderen leren duiken kan heel goed. Jongeren van 12 tot 14 jaar kunnen hun 1*-juniorbrevet halen. Met dit brevet mag je onder begeleiding van een volwassen duiker duiken in het buitenwater tot een diepte van 10 meter.

Wat ga ik leren?
Hoewel de vorm en inhoud van het1*-juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere 1*-duikbrevet, zijn in verband met de leeftijd een aantal aanpassingen gedaan. Zo mag een juniorduiker tot 10 meter diep duiken (i.p.v. 20 meter diep), mag je één keer per dag duiken en maak je duiken bij een minimale watertemperatuur van 14 graden celsius.

Om deze cursus te volgen moet je:

  • Tussen de 12 en 14 jaar oud zijn
  • Beschikken over een geldige medische keuring
  • Lid zijn van de NOB


Internationaal erkend brevet
De internationale naam voor dit brevet is 'Junior Open Water Diver', je kunt hiermee over de hele wereld terecht. Je mag dan duiken maken onder begeleiding van een volwassen duiker.

Verder leren?
Heb je je 1*-juniorbrevet gehaald? Dan kun je makkelijk doorstromen naar andere duikopleidingen. Zo hoef je slechts één theorieles en twee buitenwaterduiken te maken om volwaardig1*-duiker te worden. Deze extra cursus moet je wel voor je 15e verjaardag volgen. Daarna zijn er veel mogelijkheden om verder te leren. Zo kun je de opleiding voor het2*-duikbrevet volgen óf één van de onderstaande specialisaties:

  • Droogpakduiken
  • Onderwaterfotografie basis
  • Onderwaterbiologie
  • Nitrox basis
  • Introductie Onderwaterarcheologie
  • Onderwateroriëntatie

 

divider-duiker-witte-achtergrond